واردات قالب از چین و کشورهای صنعتی امروزه بخش مهمی از واردات قالب به کشورهای درحال توسعه را شامل می شوند که این امر بدلیل پایین بودن هزینه تولید این قالب های در کشور چین می باشد.
در این میان نقش ایران در واردات قالب از چین بی شک نقشی مهم تلقی می گردد، با توجه به گسترش رو به رشد تولید در ایران بخصوص در سال های اخیر و پس از برداشتن تحریم ها، نیاز به واردات مواد اولیه و نیز واردات قالب چهت گسترش خط تولید صنایع بیش از پیش احساس میگردد.
نکته قابل توجه در مقوله واردات قالب از چین یافتن سازنده حرفه ای قالب، فرآیند سفارش گذاری، بررسی وتایید سازنده، بازرسی و تایید طرح اولیه و نیز دریافت قالب و انجام واردات آن می باشد، گروه بازرگانی واردات از چین با در اختیار داشتن پرسنل زبده در دفتر کشور چین و در شهر شنزن ضمن بهره گیری از تجربایت و تخصص پرسنل خود در امر جستجو، انتخاب، تایید سازنده وانجام مذاکرات اولیه آماده و واردات از چین انجام هرگونه خدمات به تولید کنندگان و صنعتگران ایرانی در امر واردات قالب از چین می باشند.
قالب صنعتی چیست:
قالب های صنعتی نقشی انکار ناپذیر در صنایع مختلف از فولاد سازی تا پوشاک و غیره را دارند و بهره گیری از آنها عموما منجر به افزایش نرخ تولید، دقت ابعتدی، کاهش هزینه و … می شود.
هرچند هزینه طراحی و ساخت این قالب ها عموما بالا بوده اما استفاده از آنها زمانیکه تیراژ کار مطرح می گردداستفاده از آنها نه تنها توجیه پذیر که مقرون بصرفه نیز هست.استفاده از موادی که در برابر عواملی نظیر سایش، له شدگی دمای کار بالا و غیره مقاومت قابل قبولی داشته باشند در زمینه تولید قالب می بایستی در نظر گرفته شوند.
قطعات یا محصولات تولید شده توسط این قالب های صنعتی ممکن است به عنوان محصول نهایی در صنعت دیگری مورد استفاده قرار گیرد.بطور مثال قالب های پلاستیککه به عنوان محصول میانی در صنهت دیگری مورد استفاده قرار می گیرد.
بعنوان مثال دیگر در صنعت خودروسازی از قالب های ریخته گری Die Cast,Lost Foam Casting و …. به عنوان قالب های ریخته گری تا قالب های forming بدنه همه و همه بخشی از قالب های صنعتی به شمار می آیند.
واردات انواع قالب های صنعتی از چین:
معرفی انواع قالب های صنعتی :
قالبهای صنعتی که از آنها برای تولید استفاده میشود بنا به روش تولید قطعه انواع گوناگونی دارند که با توجه به قطعه نهایی و ویژگیهایی که از آن قطعه مورد انتظار است نوع قالب نیز تفاوت میکند، به طور کلی قالبها را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد:
- قالبهای ریختهگری
- قالبهای تزریق پلاستیک
- قالبهای آهنگری
- قالبهای پرس که خود شامل موارد ذیل می شوند:
- قالب های برش
- قالب های کشش
- قالب های فرم
- قالب های خم
که هر یک از این نوع قالبها به فراخور نوع قطعه به زیر مجموعههایی تقسیم میشوند؛ ولی با توجه به این که موضوع اصلی این مقاله بررسی دو روش ساخت قالبهای ریخته گری و روش ساختار متمرکز وغیر متمرکز میباشد موضوع اصلی را روی ساخت قالبهای ریخته گری متمرکز میکنیم تا بیشتر بتوانیم وارد جزئیات این بحث شویم.
انواع قالبهای ریخته گری
برای تولید تمام قطعاتی که به روش ریخته گری ساخته میشوند نیاز به تهیه قالب میباشد. حال جنس و ویژگیهای قطعه است که روش ریخته گری را تعیین میکند و بر این اساس نوع قالب تعیین میشود. قالبهای ریخته گری به سه دسته قالبهای دایکاست (High pressure) قالبهای ریژه (low pressure) و قالبهای ماسهای (sand) تقسیم میشوند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. در ذیل به جزئیات هر کدام میپردازیم.
قالبهای دایکاست (Die cast)
برای ساخت قطعاتی از جنس آلومینیوم که دارای ضخامت یکنواخت بین ۵ تا ۱۵ میلیمتر هستند از روش ریخته گری تحت فشار استفاده میشود در این روش مذاب آلومینیوم با فشار بالا داخل قالب تزریق میشود. از مزایای این روش میتوان به تولید قطعات با کیفیت سطحی بالا و تیراژ بالا نام برد.
کیفیت بالا و عدم پلیسه سبب میشود بسیاری از پروسههای تولید مانند پلیسه گیری و سنگ زنی و سوراخ کاری حذف شود، از این رو تأثیر به سزایی در کاهش هزینه تولید هر واحد قطعه دارد. قالبی که برای ریخته گری به این روش مورد نیاز میباشد قالبی است از جنس فولاد گرمکار با حجم و ضخامتی زیاد که قابلیت تحمل فشار بالای ذوب راداشته باشد از این رو قالبهای دایکاست قالبهایی بزرگ و گرانقیمت هستند.
قالبهای ریژه (Gravity)
برای قطعات آلومینیمی که ضخامت قطعه یکنواخت نیست و کیفیت قطعه از نظر استحکامی مورد توجه باشد و همچنین نیاز به قطعهای بدون ریزمک و تخلخل باشد نیاز است که این روش را برای تولید برگزید، در این روش ذوب به آرامی وارد قالب فولادی میشود.
قالبهای ریژه نسبت به قالبهای دایکست از نظر ابعادی کوچکتر هستند (به منظور تولید یک قطعه یکسان) اما آنچه سبب پیچیدگی این قالبها میشود طراحی سیستم راهگاهی در این قالب هاست و آنچه سبب گرانقیمت شدن این قالبها میشود هزینه طراحی، دانش و تکنولوژی ای است که سازنده برای طراحی و ساخت این قالب دریافت میکند.
قالبهای ماسهای (Sand cast)
به طور قطع متداول ترین روشهای تولید قطعات فلزی، ریخته گری در قالب ماسهای است. در این روش نیاز به ساخت یک مدل فلزی است که از یک قالب ماسهای گرفته شود و ذوب را در این قالب میریزند. مدلهای فلزی برای روشهای مختلف ریخته گری تهیه میشوند، برخی از این روشها اتوماتیک هستند مانند ریخته گری به روش DIZA و هانزبرگ و واگنر و یا به صورت دستی و سنتی میباشد.
فرآیند ساخت قالب به چه صورت می باشد:
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی هم در بخش ماشین افزار (به ویژه ورود ماشینهای CNC) و هم در بخش نرمافزار صنعت قالب سازی نیز هم از حیث کاهش زمان ساخت و هم از نظر قابلیت ساخت قالبهایی با فرمهای پیچیده پیشرفت قابل توجهی را به خود دیده است.
پروسه تولید قالب به دو بخش طراحی و ساخت تقسیم میشود. در بخش طراحی، مهندس طراح (قالب ساز) با توجه به دانش و تجربه خود، اجراء، شکل و همچنین سیستم راهگاهی قالب را با استفاده از نرمافزارهایی مانند SOLIDWORKS، MECHANICAL DESKTOP، CATIA طراحی کرده و مدل سه بعدی قالب را میسازد که این مدل سه بعدی مبنای ماشینکاری قالب به وسیله ماشین CNC قرار میگیرد، سپس بعد از اتمام عملیات ماشینکاری فرایند مونتاژ قالب انجام میشود.
پروسه ساخت قالب به دو بخش تقسیم میشود: بخش اول مرحله طراحی قالب و بخش دوم شامل عملیات ماشینکاری و مونتاژ اجزای قالب است، برای طراحی قالب نیاز به نقشه فنی قطعه است که این نقشه از سفارش دهنده قالب دریافت میشود، سپس از روی این نقشه مدل سه بعدی قطعه با استفاده از یکی از نرمافزارهای CATIA، MECHANICAL DESKTOP و یا SOLIDWORKS در کامپیوتر ساخته میشود.
پس از آن اجزای قالب که از روی آن قطعه تفکیک و طراحی میشود. بعد از مرحله طراحی نوبت به مرحله تولید میرسد، در اینجا ماشینکاری اجزای قالب روی چوب به وسیله ماشین فرز CNC صورت میگیرد. باری ماشینکاری اپراتور با نرمافزار POWERMILL برنامه ماشینکاری را روی مدل سه بعدی که طراح به او داده است در کامپیوتر اجرا میکند.
سپس این برنامه به ماشین CNC داده میشود و به صورت اتوماتیک روی چوب اجرا میشود، سپس این اجزا به ریخته گری فرستاده میشوند تا از روی آن قطعه فلزی ساخته میشود سپس این اجزا تنش گیری میشوند تا از دفرم شدن و تاب برداشتن آنها پس از عملیات ماشینکاری جلوگیری شود. پس از ماشینکاری روی اجزای فلزی قالب این اجزا توسط مونتاژکار قالب، مونتاژ میشوند.
گروه بازرگانی واردات از چین با بیش از ده سال سابقه در امر واردات قالب، واردات قطعات جانبی ونیز تهیه و پشتیبانی قطعات شما را همراهی خواهد کرد
جهت انجام مشاوره و هقد قرارداد در زمینه واردات قالب از چین و سایر کشورها و تولیدکنندگان کافیست با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.