انواع واردات
تجارت بین المللی یکی از کارهای داغ هزاره جدید است، اما این پیشه و کار به نوعی می توان گفت قدیمی و باستانی است در قدیم صادرات و واردات به صورت حمل محموله (ادویه جات ، ترشی جات و….) از جاده ابریشم صورت می گرفت ولی اکنون واردات فقط برای کسانیکه مانند تجار قدیم تنها با خرد و نیروی بدنی می توانستند از جاده ابریشم عبور کنند و تجارت کننده نیست زیرا تجارت بین المللی یعنی تولید و عرضه کالا به طوری که هر دو کشور سود و رضایت داشته باشند.
انواع واردات عبارتنداز :
1- واردات در مقابل صادرات (ارز صادرات غیر نفتی)
صادر کنندگان کالاهای غیر نفتی مجاز خواهند بود در مقابل صادرات کالاهای خود ، کالاهای قابل ورودی که از طرف وزارت بازرگانی یا ستاد پشتیبانی برنامه تنظیم بازار اعلام می گردد را وارد نمایند یا اینکه از محل صادرات دیگران با استفاده از واریز نامه صادراتی اقدام به ورود کالاهای اعلام شده مذکور بنمایند.
2- واردات بصورت گشایش اعتبار (ارزی)
اینگونه واردات بصورت اعتبارات اسنادی یا بروات اسنادی از طریق بانک گشایش کننده اعتبار انجام میگیرد.
3- واردات بصورت بدون انتقال ارز
واردات قطعی کالا به صورت بدون انتقال ارز شامل آن قسمت از واردات می باشد که خارج از سیستم بانکی عمل می شود و بابت ورود کالا هیچگونه ارزی از کشور خارج نمی گردد و با استناد مفاد ماده 28 آیین نامه اجرائی قانون مقررات صادرات،واردات شامل:
– قطعات یدکی – ابزار برشی – قالب نو یا مستعمل و نمونه کالا ، تجهیزات آزمایشگاهی و ملزمات پزشکی و آزمایشگاهی و بهداشتی ، شیر و غذای کودک و کتب و نشریات
4- واردات از مناطق آزاد تجاری صنعتی
واردات هر نوع کالا به هر یک از مناطق مجاز است. به استثنای کالاهایی که به موجب شرع مقدس اسلام یا قوانین :77/شور ( که در آنها نام مناطق آزاد تصریح شده باشد) ممنوع ، یا بر اساس مقررات ویژه منطقه غیر مجاز می شود.
تبصره : ورود کالا با مبداء ساخت اسرائیل به منطقه آزاد ممنوع است.
5- واردات مبادلات مرزی (تعاونیهای مرز نشینان)
اهالی کلیه بخشهای مرزی استانهای کشور( به غیر از گیلان و مازندران) مجاز خواهند بود تا بخشی از ما یحتاج خود را از کشور همجوار استان خود تامین نمایند و برای این منظور اقدام به صدور کالا به کشور مذکور می نمایند. کالاهای وارده نیاز به مجوز ندارد ولی در هر مورد رعایت مقررات مربوط به بهداشت و استاندارد اجباری می باشد.
6- واردات مبادلات پیله وری
مبادلات مرزی به سوداگران و پیله وران نقاط مرزی استانهای کشور اختصاص دارد که تحت شرایطی با کارت پیله وری که توسط ادارات بازرگانی با احراز شرایط مخصوص به خود صادر میشود ، طبق آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات از محل فهرستی که توسط وزارت بازرگانی اعلام میگردد اقدام به ورود و صدور کالا می نمایند. در ابتدا به کشور مقابل استان خود کالا صادر و برابر ارزش آن اقدام به ثبت سفارش کالا می نمایند.
7- واردات از بازارچه های مرزی
صادرات کالا از طریق بازارچه های مرزی کشور در نقاط صفر(مناطق محروم) از مسایل مورد نظر سیاست مداران اقتصادی امروز کشور برای توسعه مناطق محروم است.
8- واردات کالا از طریق پست
ترخیص کالاهای که از طریق پست وارد می شوند به استثنای اقلامی که ورود آنها از نظر شرعی یا قانونی ممنوع است مشروط بر آنکه جنبه تجاری پیدا نکند تا ارزش حداکثر 50 دلار به نام هر نفر بدون پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی ، بدون مطالبه کارت بازرگانی و مجوزهای مقرر در جدول مقررات صادرات و واردات ، بلا مانع است. در صورتیکه ورود از این طریق به صورت یک جریان تجاری درآید یا مشکلات دیگری را برای کشور ایجاد کند ، وزارت بازرگانی می تواند با هماهنگی وزارت پست و تلگراف و تلفن فهرست کالاهای مذکور را برای جلوگیری از ترخیص به گمرک اعلام نماید.
تبصره: ورود کالاهای موضوع ماده (38) مقررات صادرات و واردات (بدون انتقال ارز) از طریق پست نیز امکان پذیر می باشد.