تحولات اخیر واردات وصادرات از چین
تحولات هزاره سوم با دستاوردهای قرن گذشته تلفیق شده و از این ترکیب و تلفیق، شکل جدیدی از تجارت جهانی در حال رویش می باشد.مسلما بازرگانان اگر نتوانند تحولات جدید را درک کرده و نتوانند مسیر تازه را رصد کنند با چالش هایی اساسی مخصوصا در واردات و صادرات از چین مواجه خواهند شد.
با اوج گیری اقتصاد چین، زمینه جدیدی از تجارت جهانی به وجود آمده است که به موضوعات تازه ای در به کار گیری تکنولوژی در عرصه های تجارت جهانی می پردازد.ابداع روش های تازه و فناورانه بی شک روشهای نوینی را برای ماندگاری در فعالیت های بازرگانی می طلبد.وقتی کشورهای پیشرفته فناوری هایی را دارند که عمق ماهیت تجارت ما را هدف قرار می دهد،تصمیم گیری در مورد نحوه ی استفاده از این گونه تکنولوژی ها نیز با خود آنها ست.
در فضای کسب و کار،بعضی از شرکت های بازرگانی فعال،برای هدایت تجارت خود از روشهای جدید پذیرفته شده در جهان تجارت بهره می برند.اما آیا تمامی این روش ها با شرایط وباورهای تجاری ما سازگارند؟آیا تمامی تجار و شرکت های واردات و صادرات از چین می توانند از این روشها بهره ببرند؟فراموش نکنیم که استفاده از روشهای نوین به سادگی نیست.
اما برای بهره بردن از این روشها چه باید کرد؟
ابتدا باید این دستاوردها را شناخت.وظیفه ما سد کردن راه یا مبارزه با تحولات نیست بلکه شناخت و روشن سازی موضوع وارتقای فهم عموی بازرگانی است.البته تصمیم گیری درباره چگونگی بهره گیری از امکانات و روشهای فناورانه جدید نباید به جبرگرایی تکنولوژی واگذار شود.بازرگانان بایستی بتوانند هدایت تصمیم گیری های خود را به عهده گرفته ویک هیات مشورتی پایه گذاری کنند.
اگر امروز مانند گذشته عمل کرده و دگرگونی های تازه را نادیده بگیرید متاسفانه با شکست مواجه خواهید شد.آن بخش از عادت های تجاری گذشته که با تحولات اخیر سازگار نیستند را کنار بگذارید و با شرایط جدید با توجه اهمیت اخلاق خود را هماهنگ کنید.در صورتی از عهده این کار بر نمی آیید و نمی دانید که دقیقا چه باید بکنید چرا حاضر به هزینه کردن و کمک گرفتن از متخصصین بازرگانی در حوزه های مختلف این رشته نیستید؟چرا از اتاق های بازرگانی،اساتید دانشگاه ها وافراد به روز کمک و مشورت نمی گیرید؟بسیاری از کاربلدان به روز حتی بدون دریافت هزینه حاضر به مشورت دادن هستند چرا از آنها کمک نمی گیرید؟ شما به عنوان یک وارد کننده کالا حتما باید با افراد کارآمد، دایما در طول هفته جلساتی داشته باشید.از گرفتن مشاوره و رفت و آمد های تجاری نهراسید و آنها به فال نیک بگیرد.
مهم ترین مانع برای استفاده از روشهای جدید در این حوزه مقاومت بالقوه حامیان سبک های قدیمی تجارت هستند.البته درگذشته فهم عمومی در درباره اخلاق بازرگانی بالاتر ودربسیاری از مواقع الویت اول کسب و کار بود اما امروزه می توان با حفظ آن ارزشها در کنار بکارگیری راه کارهای جدید به موفقیت های چشمگیری رسید.
سئوال واقعی این است:
آیا کارشناسان و مشاوران می توانند بی طرف بمانند، در حالی که از یک شرکت دیگر پول دریافت می کنند؟آیا کاربلد ِ به روزی که خود از جمله وارکنندگان کالاست می تواند بی طرف باشد و اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهد؟پاسخ این پرسش کمی فنی است شما اگر با یک فرد یا یک گروه مشورت کنید احتمال موردی که ذکر کردیم بسیار بالاست اما اگر با چند کارشناس یا چند گروه مسلط وارد شور شوید حتی اگربرخی از آنها سوء نیت هم داشته باشند از صحبت های متفاوت آنها براحتی می توانید راه را پیدا کرده و به هدف برسید.
چالش های تجاری در صادرات و واردات از چین
چالش های تجاری در این حوزه ها مربوط به نحوه استفاده از راه کارهای جدید در کسب و کار و بدل کردن آنها به سیستمی که با ایران ما سازگاری داشته و باور پذیر باشد.ما اگر بخواهیم با روش نوینی کار واردات کالا را انجام دهیم بایستی آن را به شکلی برای مشتریان خود ترسیم کنیم که آنها بدون استرس و آرامش کامل وارد کار شوند.زیرا از مهم ترین کارهایی که یک تیم تجاری بایستی از عهد آن برآید دادن امنیت وخیالی راحت به مشتری ست.
اما چگونه می توان این کار ها را انجام داد؟
با توجه به این که کشورهای پیشرفته می خواهند حق مباهات به برتری تکنولوژی خود را داشته باشند.استفاده از تمامی دستاورد های بازرگانی با هزینه های پایین برای سایر کشورها غیر ممکن بوده وشما باید با دلایل منطقی و کاملا بر اساس قوانین بین المللی تجاری آنها را برای مشتریان خود بازگو نمایید.اما خود شما باید دایما به روزباشید.از دیگر چالش ها این است که پیشرفت های تجاری همچنان در سایه منافع سیاسی و دیدگاه های گوناگون کشورهای توسعه یافته است.پس سعی نمایید اخبار کشورها توسعه یافته را که بیشترین مراودات تجاری را دارند بیشتر دنبال کنید.این مسئله به شما دیدی تازه داده تا بتوانید با آینده نگری در بازرگانی مخصوصا در صادرات و واردات از چین که در سالهای اخیر بیشترین حجم مراودات را با آنها داشتیم به موفقیت برسید.
عوامل موثر در آینده تجارت با چین
افراد زیادی مراودات بازرگانی با چین را کاری رازآلود تصور می کنند.ولی جای نگرانی نیست.کارخانه ها و شرکت های چینی وجه اشتراک فراوانی با سایرهمتایان خود در نقاط دیگر جهان دارند.تنها کاری که بایستی انجام دهید این است که اسیر هیاهوی پوچ بازدارنده ی رقبا نشده و تبلیغات منفی غیر علمی را جدی نگیرید.
براین واقعیت متمرکز شوید که درکشور چین روندی برزگ وجود دارد که آینده صنایع این کشور را شکل می دهد.جالب است که بدانید طبق تحقیقات انجام شده این روند بیشترین تاثیر را بر سایر کشورهای پیشرفته داشته و باعث نفوذ بیش از پیش اقتصادی چین در جهان خواهد شد.
اما آیا می توان به ماهیت این کشور در زمان کوتاه پی برد؟
مسائلی هستند که تجارت چین را حتی به صورت روزانه تحت الشعاع قرار می دهند.آنها روندی محرک هستند که منفعت ،هزینه ها و ضرر را به ما نشان می دهند.تیتر مجلات اقتصادی،معاملات،بالا و پایین رفتن ارزش شرکت های بازرگانی بین المللی و تغییرات و اظهارات سیاسی وهمچنین تغییراتی که در مورد قوانین تجاری کشورها ایجاد می شود،بیشترین جلوه های این روند هستند.
مسلما بعضی از این پارامترها پا برجا و شاید هم همیشگی باشند اما برخی دیگر موقت بوده و اصطلاحا ایجاد حباب می شوند که ترکیدن آنها افرادی ثروتمندتر وافراد بسیاری با شکست های سنگین تجاری روبه رو می شوند.
اما صادرات به چین
با روند خیلی سریع رشد شهر نشینی در چین مواجه هستیم و این مسئله به شدت به سود صادرکنندگان کالا خواهد بود.البته این رشد جمعیت شهری به ظاهر مدرن فشار زیادی بر زیر ساخت های چین مانند خدمات همگانی و عمومی و همچنین حمل و نقل های بازرگانی خواهد داشت.تاثیر این تحولات بر منابع طبیعی انکار نا پذیر بوده و قطعا صادرات را تحت الشعاع قرار می دهد.این درست که چین دومین تولید کننده جهان بوده و بیش از 2/2 تریلون دلار ارزش افزوده تولید داشته اما مصرف کننده و خریدار بزرگی نیز هست وبا رشد پدیده شهر نشینی در این کشور که از سایر کشورها بیشتر است بازار صادرات روز به روز وسیع تری برای دیگران ایجاد خواهد کرد.
بیش از 135 میلیون نفر به طور مستقیم در بخش های پیشرفته صنعت چین فعالند.هزینه های کم کار و فعالیت در حال افزایش هستند با به روز تر شدن و کسب اطلاع از وضعیت سایر کشور ها رفته رفته مطالبات کارگران و مدیران افزایش یافته و چالش های تازه ای برایصاحبان صنایع چین ایجاد خواهد کرد.آنها ناگزیرند حرکتی سریع به سمت تولید با تکنولوژی پیشرفته تر داشته باشند که این باعث بیکاری افراد جدیدی خواهد شد.
استراتژی واردات و صادرات از چین دگرگون می شود
استراتژی قدیمی تولید فراوان و ارایه کالا با قیمتی بسیار ارزان بیشتر از این که در بازارهای غربی با سهم بازار های تعیین شده برنده باشد در بازارهای خاورمیانه برنده بوده و ما نیز ناگزیر به دنبال کردن این روند هستیم.به عنوان مثال شرکت هوآوی یکباره به شرکتی قدر در تولید و پخش گوشی های موبایل تبدیل شد. اما همین شرکت از رقابت با بزرگان این رشته می پرهیزد و بیشتر بازارهای کشورهای رو به توسعه و جهان سوم را در اختیار دارد.