صادرات
تعریف صادرات:
طبق واژه نامه سازمان جهانی گمرک،صادرات چنین تعریف شده است: صادرات یعنی خروج کالا از قلمرو گمرکیودر لغت به معنای: انتقال یا ارسال کالا از جایی به جایی دیگر می باشد.
انواع صادرات کالا به شرح زیر است:
1-صادرات قطعی:رویه گمرکی است،شامل کالاهای مجازی می باشد که از قلمرو گمرکی خارج می گردند و در نظر می باشد که به طور دائم خارج از قلمرو گمرکی باقی بمانند.البته استثنا نیز وجود دارد که این استثنا مشمول کالا هایی می شود که تحت روش استرداد یا تحت روش پردازش یا باز پرداخت حقوق و عوارض ورودی صادر شده اند.
2-صادرات موقت:صادرات موقت خروج کالای خاص یا متناسب با منظور معیین برای خروج موقت،برای مدت معیین،با شرایط ورود مجدد،به همان وضع یا پس از پردازش،برحسب نوع صدور موقت می باشد.
3-صادرات مجدد:صدور کالا از یک قلمرو گمرکی که قبلا کالا به همان قلمرو وارد شده است.
تبصره:دولت می تواند بنا به مقتضیات و شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین مربوطه صدور با ورود بعضی از کالاها را ممنوع نماید.
صادرات و واردات کالا به صورت تجاری،مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی وصنایع و معادن ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی می رسد.
وقتی که یک کمپانی محصولات صادراتی را معلوم می کند باید سایر عوامل را نیز در نظر بگیرد.این عوامل عبارت است از این که کمپانی چه سودی را از صادرات می خواهد؟آیا هماهنگ با دیگر اهداف کمپانی کار صادرات را انجام می دهد؟چه درخواست هایی روی صادرات از مدیریت،صنایع کلیدی و کارمندان کمپانی،ظرفیت تولیدی و سرمایه گذاری خواهد بود؟و مهم تر اینکه این درخواست ها چگونه پاسخ داده خواهد شد؟
یک کمپانی پیش از انجام صادرات باید به این مورد توجه داشته و پاسخ این پرسش را نیز داشته باشد که آیا سود های قابل انتظار از ارزش قیمتها هستند؟یا بهتر بود منابع کمپانی برای توسعه داخلی جدید به کار روند؟
چنانچه کمپانی های صادرات کالا،به مسائل فوق توجه لازم را داشته باشند وبرای پرسش های مطرح شده پاسخ هایی منطقی داشته باشند،قطعا در امر صادرات کالا موفق خواهند بود.
همواره خبرهای بسیاری در مورد صاردات کالا به گوش رسیده و بخشنامه های زیادی صادر و ابلاغ می گردند،مسلما آن دسته از کمپانی هایی که انعطاف لازم را جهت تغییر برنامه صادرات کالا،به نحوی که به خود و مشتریان خود لطمه وارد نگردد را دارند در این عرصه موفق و ماندگار خواهند بود.
صادرات از چین:
توسعه اقتصادی وتحولات اجتماعی و جهانی،نخبگان چین را به درک این واقعیت نایل کرده است که برای گذار از مرحله در حال توسعه بودن به مرحله توسعه یافتگی پایدار تعریفی از خود ارائه دهند وصادرات به کشورهای مختلف دنیا را بیش از پیش ادامه دهند.
آنها خیلی زود به یکی از صادر کنندگان دنیا تبدیل شدند و به زودی به رتبه ی اول دست می یابند.پیش تر اتاق بازرگانی آلمان پیش بینی کرده بود این کشور در سال 2014 موقعیت خود را به عنوان بزرگترین صادر کننده جهان از دست خواهد داد.
معاون وزیر بازرگانی چین نیز گفته بود احتمال دارد این کشور در سال 2014 جای آلمان را به عنوان بزرگترین صادرکننده جهان بگیرد.
برخی از تحلیل گران پیش افتادن چین را از آلمان به عنوان بزرگترین صادرکننده جهان،نشانه ای از انتقال قدرت اقتصادی جهان از غرب به شرق ارزیابی می کنند.