ضمانت نامه در واردات کالا از چین

ضمانت نامه در واردات کالا از چین

در واردات کالا مواقعی که امکان بررسی در مورد توانایی تولیدی و فنی وضعیت فروشندگان یا تولید کنندگان و بازدید از محل کارخانه و فروشنده کالا وجود ندارد، به منظور حسن اجرای تعهدات فروشنده کالا و یا تضمین کالای مورد معامله هنگام عقد قرارداد ضمانت نامه حسن اجرای کار(PBG(performance bank Guarantee از فروشنده دریافت می شود.

تاریخ و نحوه آزاد شدن این ضمانت نامه ، در قرارداد واردات کالا قید می گردد.

دستگاه های اجرایی با در نظر گرفتن نوع و کیفیت کالا و کار، مبلغ قرارداد، مبلغ ضمانت نامه حسن انجام کار را که درصدی از مبلغ کل قرارداد می باشد تعیین و در قرارداد واردات کالا ذکر می نمایند، توضیح اینکه حداقل میزان تضمین حسن انجام کار در آئین نامه معاملات دولتی مشخص شده است.

شرایط ضمانت نامه حسن انجام کار واردات

– ضمانت نامه های حسن انجام کار، با توجه به تعهدات بانک فروشنده توسط بانک خریدار صادر می شود.

– ضمانت ها بدون قید و شرط تهیه می شود.واردات از چین

– ضمانت نامه دارای مدت بوده و به درخواست خریدار یا وارد کننده کالا قابل تمدید می باشد.

– تاریخ درخواست تمدید ضمانت نامه ها، باید قبل از تاریخ سررسید ضمانت نامه ها باشد.

– تمدید ضبط یا ابطال ضمانت نامه ها طبق در خواست کتبی خریدار انجام می شود.

تعریف حقوقی ضمانت نامه واردات کالا

عقد ضامن عبارتست از این که شخص، مالی را که به ذمه دیگری است به عهده بگیرد متعهد را ضامن، طرف دیگر را مضمون له (خریدار) و شخص ثالث را مضمون عنه (فروشنده) می گویند.

در واقع پس ازعقد ضمان بدهی مدیون به ضامن منتقل می شود و طلب کار برای وصول طلب خود حق مراجعه به مدیون را نداشته و فقط باید به ضامن رجوع نماید.

ضمانت نامه ارزی در واردات کالا از چین

برخلاف ضمانت نامه های ریالی که حداکثر سه طرف دارد، ضمانت نامه های ارزی چهار طرف دارند.

طرفهای چهارگانه ضمانت نامه ارزی به شرح زیر می باشد:

1- مضمون عنه (در تجارت خارجی همان فروشنده کالا می باشد).

2- بانک دستور دهنده (بانک خارجی، کارگزار)

3- بانک صادر کننده ضمانت نامه در ایران

4- مضمون له (خریدار)

ضمانت نامه ارزی توسط بانک کشور خریدار صادر و در اختیار خریدار قرار می گیرد تا در صورت عدم انجام تعهد فروشنده ، خریدار بتواند از آن استفاده نماید.

عملیات صدور ضمانت نامه ارزی واردات کالا

فروشنده از بانک کارگزار(بانک فروشنده در خارج یا صادر کننده) در خواست صدور ضمانت نامه برای وارد کننده کالا یا خریدار خود می نماید.

بانک کارگزار طبق تقاضای فروشنده، ضمن ضمانت فروشنده، از بانک کشور خریدار می خواهد ضمانت نامه ارزی به عنوان خریدار صادر نماید. بانک کشور خریدار با توجه به در خواست بانک خارجی ضمانت نامه به نفع خریدار صادر می نماید.

فروشنده مبلغی به عنوان (وجه الضمان) نزد کارگزار خود به ودیعه می گذارد تا در صورت عدم انجام تعهدات مقدرر به خریدار پرداخت شود.

نکات مهمی که باید قبل از صدور ضمانت واردات کالا مورد توجه بانک صادر کننده ضمانت نامه قرار می گیرد:

1- اطمینان از صحت رمز تلگراف کارگزار یا امضای مجاز کارگزار

2- دستورات رسیده از کارگزار باید قبل از هر اقدامی جهت بررسی وضعیت اعتبار کارگزار، به اداره خارجه بانک خریدارو به بانک مرکزی ج.ا.ا. نیز گزارش شود. بانک صادر کننده ضمانت نامه، پس از اخذ مجوز اداره خارجه و بانک مرکزی ج.ا.ا.مبنی بر بلا مانع بودن صدور ضمانت نامه واردات از چین، اقدام به صدور ضمانت نامه می نماید.

مفاد ضمانت نامه بایستی کاملا روشن و سررسید آن به طور صریح در متن آن قید شود. نسخه اصلی ضمانت نامه پس از الصاق تمبر و مهمور شدن به مهر غیر قابل انتقال برای ذینفع ارسال می گردد. مدت تعهد بانک بابت ضمانت نامه های صادره حداکثر تا سررسید ضمانت نامه واردات می باشد و در صورتی که قبل از سررسید دستوری مبنی بر تمدید یا ضبط ضمانت نامه از طرف ذینفع کتبا به بانک واصل نگردد پس از سررسید ضمانت نامه واردات ، بانک تعهدی در مقابل ذینفع نخواهد داشت.

انواع ضمانت نامه

ضمانت نامه های دیگری در خرید کالا، واردات، صادرات مورد استفاده قرار می گیرند به شرح ذیل می باشند:
واردات از چین

– ضمانت نامه شرکت در مناقصه یا مزایده

– ضمانت نامه گمرکی

– ضمانت نامه پیش پرداخت

ضمانت نامه گمرکی

در امر واردات صاحبان کالای وارداتی برای ترخیص کالای خود در صورتی که نتوانند حقوق ورودی مربوط را نقدا پرداخت نمایند می توانند معادل آن را به صورت ضمانت نامه بانکی به گمرک بسپارند. این ضمانت نامه ممکن است به سررسید معین با توجه به بخشنامه های گمرک ایران صادر شوند. با صدور ضمانت نامه فوق که “ضمانت نامه گمرکی” نامیده می شود یک نئع تعهد پرداخت برای بانک به وجود می آید و بانک در سررسید معین یا در تاریخ اقساط تعیین شده بایستی وجه آن را به اداره گمرک پرداخت نماید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اسکرول به بالا