انواع صادرات
صادرات عبارتست از ارتباط و کارکردن با بازارهای حرفه ای و حرفه ای های بازار درآن سوی مرزها
صادرات نقطه آغاز ارتباط برقرار کردن با دیگران است. صادرات برای رشد توسعه اقتصادی کشور است که از فروش تولیدات یا خدمات به کشورهای دیگر برای کسب درآمد ارزی حاصل می شود و در برقراری موازنه تجاری و ایجاد تعادل اقتصادی کمک شایانی می نماید.
شرایط صادرات: تسلط بر مهارتهای ارتباطی با انسانها و گروهای خارجی و هدف گرا کار کردن طبق اصول و قواعد صادرات جزء اصلی شرایط صادرات است صادرات به چند دسته تقسیم می شود:
1- صادرات موقت (TemPorary Exportion )
عبارتست از خارج کردن کالا از قلمرو گمرکی کشور به منظور عرضه و نمایش در نمایشگاهها،تعمیر،تکمیل و فرآوری در خارج از قلمرو گمرکی کشور و سپس بازگرداندن آن به داخل قلمرو گمرکی
2- صادرات قطعی در حجم تجاری
برای حجم یا جنبه تجاری داشتن کالا، معیار، ضابطه یا تعریف ارائه نشده است در ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات، آمده است که مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است.
باتوجه به آئین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات ملاک تجاری بودن کالای صادراتی این است که صدور آن به منظور فروش باشد. این منظور نیز توسط گمرک احراز می گردد. بنابراین تعریف، آنچه را که به تشخیص گمرک برای فروش به خارج از کشور برده می شود باید تشریفات صادرات قطعی روی آن انجام می شود.
3- صادرات قطعی غیر تجاری
صادرات قطعی غیر تجاری از طریق پست و مسافر انجام می گیرد.
4- صادرات مجدد
کالای خارجی که با انجام تشریفات مربوط به ورود قطعی از گمرک ترخیص شده است چنانچه به کشور ثالث صادر شود این عمل را صدور مجدد می گویند. برای ترخیص این گروه از کالاها مانند همه کالاهای وارداتی به گمرک حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت می شود. لیکن در صورت صدور مجدد آنها ، برای از پس گرفتن حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت شده مقرراتی وجود ندارد.
5- ترانزیت خارجی:
عبارتست از عبور کالای خارجی از سرزمین کشور.
کالاهای ایرانی که تشریفات صادرات قطعی روی آن انجام شده و از کشور خارج شده است چنانچه در ارسال به مقصد دیگری، لازم باشد که از سرزمین ایران عبور کند، روی آن نیز تشریفات ترانزیت خارجی انجام می شود.
6- ارسال نمونه بازرگانی برای بازاریابی
این نمونه ها دارای ارزش تجاری بوده و معمولا به صورت موقت برای نمایش یا جلب سفارش و نشان دادن، از قلمرو گمرکی خارج شوند در این صورت،اخذ تعهد برای برگشت کالا طبق ضوابط قانونی کافی است.
در غیر موارد موقت، طبق ضوابط مقررات صادرات و واردات سالانه عمل می شود. در حال حاضر، برطبق همین مقررات، صدور کالا به عنوان نمونه برای بازاریابی ، از قبیل کالای بند ب تا قیمت صادراتی پنجاه هزار ریال، با درج کارت بازرگانی توسط گمرک میسر خواهد بود، افزون بر پنجاه هزار ریال ، با نظر و موافقت مرکز توسعه صادرات، بلا مانع خواهد بود. برای صدور نمونه های بازرگانی و به طور کلی کالاهای بند الف و ب تنظیم اظهارنامه و ارائه کارت بازرگانی ضروری است.