نقش بخشنامه ها در واردات از چین وصادرات به چی

نقش بخشنامه ها در واردات از چین وصادرات به چین

نا رضایتی برخی از شرکت های فعال در واردات از چین وصادرات به چین

بسیاری از بازرگانان به دلیل بخشنامه های مکررگمرکات کشور در خصوص واردات وصادرات کالا نگران هستند.بخشنامه هایی که گاهی با تغییر جهت ناگهانی حتی بخشنامه ی قبل از خود را نیز نقض کرده وبا جهت گیری های تازه، واردات از چین و سایر فعالیت های بازرگانی را تحت تاثیر شدید خود قرار می دهند.

خبرگزاری مهر نیز اشاره ای به این مطلب داشته و آورده است که این بخشنامه ها باعث و بانی تردید بازرگانان و حتی تولید کنندگان کالاهای صادراتی شده است.با توجه به این که تداوم صادرات ،مخصوصا در شرایط فعلی صادرات به چین می تواند بانی رشد و پویایی تولید داخل شود و از جمله شعارهای دولت جدید ثبات در عرصه های اقتصادی بوده و بسیاری از این دولت مردان منتقدان دولت قبلی بوده و به لغش ها و بی ثباتی ها معترض بودند، این بخشنامه ها همچنان ادامه داشته و ظاهرا به پایان نمی رسد.

با نگاهی به عوارض پیشنهادی وزارت صنعت و معدن و تجارت و حد و حدود در نظر گرفته شده برای عوارض صادرات کالا که لیستی 24 قلمی را در بر میگیرد،این مطلب را بهتر می توان درک کرد.

لیست 24 قلمی اشاره شده،به معاون اول ریاست جمهوری اریه گریده و نوسانات حتی 90 درصدی در پیشنهاد وضع عوارض کالا- های صادراتی باعث شگفتی کارشناسان گردیده است.وجلب این جاست که قوانین برنامه پنجم توسعه  برای این منظور شروطی را در نظر گرفته است. به هر صورت عوارض مشخص شده چند روزی است که اجرا می شود و تاثیر آن را به زودی بر صادرات کالا خواهیم دید.هرچند که بعضی از اقلام از طرف وزارت صنعت و معدن و تجارت به گمرکات کشور ابلاغ شده که شرکت های واردات و صادرات کالا جهت صادرات این اقلام متعهد شده که عوارض مشخص شده را پرداخت نمایند.

پرداخت عوارض برای شرکت های صادر کننده کالا:

صادرات پنبه 50%

صادرات برنج 20%

صادرات برخی ضایعات مانند ضایعات پلیمری 70%

صادرات نان 30%

اینها برخی از عوارض تعیین شده برای صادرات کالا هستند که صادرکنندگان طی ارایه یک تعهد نامه به گمرکات کشور متعهد به پرداخت این عوارض می شوند.

با توجه به تغییرات و تحولات روز افزون در رقابت های تجاری برای افزایش قلمروی صادرات کشور و افزایش صادرات کالا در کشورهایی که هم اکنون با آنها مرودات واردات و صادرات کالا داریم،چنانچه قوانین و بخشنامه ها مانع رشد وتوسعه این امر شده و درمقاطع کوتاه زمانی دچار تغییر جهت های زود گذر شوند، نگرانی های صادرکنندگان کالا پایانی نخواهد داشت ونتیجه آن ضعیف شدن تولیدات داخلی خواهد بود

آقای لاهوتی نایب ریاست کنفدراسیون صادرات کشور طی گفتگویی اعلام کردند که وضع شدن عوارض یاد شده در قوانین چهارم و پنجم توسعه شرایط خاص خود را داشته و دولت جدید در وضع عوارض عنوان شده توجهی به قوانین چهارم و پنجم نداشته است. اما واقعیت این است که صدور بخشنامه های روزانه باعث تداوم استرس و نگرانی بازرگانان و تولیدکنندگان بوده و دستورالعمل های جدید حتی اگر به سود شرکت های صادرات کالا باشد به نوعی منجر به سردرگمی تولید کنندگان و صادرکنندگان کالا می گردد.

هم اکنون حتی بعضی از دست اندر کاران مانند آقای علیخانی که دبیری کنفدراسیون صادرات کشور را به عهده دارد از این وضع گله مند بوده وبا انتقاد از عوارض این چنینی بر صادرات کالا، تصمیم های گرفته شده در2 سال پایانی دولت قبلی را تصمیم هایی اشتباه دانسته که تولید داخلی کشور و صادرات را نا مساعد کرده است.

با توجه به اینکه مراودات تجاری چینی ها نه تنها در ماه های اخیر بلکه روز به روز در حال گسترش می باشد و تمامی کشورها ازاین فرصت چه برای تولید و چه برای صادرات نهایت استفاده را می کنند از دست دادن این بازار به دلیل افزایش عوارض صادرات وسردرگمی تولیدکنندگان وصادرکنندگان کالا اشتباهی جبران ناپذیر بوده و مایه ی دلسردی بازرگانان می گردد.

اما در شرایط فعلی چه ویژگی هایی می تواند منجر به موفقیت واردات و صادرات گردد و با چه شرکت هایی می توانیم تا حد زیادی مواردعنوان شده را مهار کنیم؟چه شرکت هایی می توانند مسائلی را که مخصوصا اخیرا در مورد بخشنامه ها و عوارض مطرح شده  عنوان کردیم را رصد کرده و ریسک ها را کاهش دهند؟

گروه های بازرگانی موفق چه خصوصیاتی دارند؟

ارتباط مستمر با اتاق های بازرگانیواردات از چین

شناخت کافی از خریداران خارجی

آشنایی وتسلط به زبان های زنده ی دنیا

توانایی انجام تعهدات ارزی

دریافت مجورهای لازم برای صادرات کالاهای مختلف

داشتن دفاتر خوش نام در کشورهایی که خریدار کالاها و مواد اولیه ایران هستند

اطلاعات دقیق از مدارک لازمه ومجوزهای استاندارد برای صادرات

توانایی ثبت سفارش سریع کالاها در وزارت بازرگانی

توانایی و تسلط کافی در مذاکرات بین المللی به نحوی که تولید کنندگان و صادرکنندگان به سودی معقول برسند

ایجاد شرایطی که منجر به تداوم امر صادرات بوده و به نوعی مشتریان خارجی را مهار نمایند

اطلاعات لازم در مورد هزینه های مرتبط با صادرات کالاهای مختلف

ترانزیت سریع کالا،هدایت وپیگیری مداوم تا تتمیم کار چه درواردات و چه در صادرات کالا

ارایه بهترین راهکارها برای هر کدام از بخش های واردات و صادرات به نحوی که به سود تولیدکنندگان ایرانی ومشتریان باشد

مواردی که در بالا ذکر شد تنها بخشی از توانایهایی است که یک گروه بازرگانی قدرتمند بایستی از آنها بهرمند باشد.با توجه به نوسانات و چرخش های گاهی ناگهانی در نحوه ی صدور بخشنامه ها و مقررات بازرگانی،شما در صورتی موفق می شوید که به واردات و صادرات نگاهی تخصصی داشته باشید همانگونه که چینی ها دارند به عنوان مثال بهره برداری از معادن کشورمان مخصوصا بنا به دلایلی معادن استان فارس در دستور کار شرکت های چینی قرار گرفته است.آنها همیشه سیر صعودی داشتند.

آمار گمرکات آن کشور نشانگر این است که:چینی هاز ابتدای سال 2014 تا 10 می 2014 9/6% افزایش صادرات داشته و در همین مدت3% افزایش واردات کالا نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میلاددی داشته اند.سال2013میلادی چینی ها کمتر از 190میلیارد دلار صادرات داشتند چنانچه رشد صادرات آنها به همین منوال مدت طی شده در سال2014 باشد از مرز 200 میلیارد دلار عبور خواهند کرد.امااگر حجم تجارت خارجی آنها را با توجه به اعلام (جی ای سی – اداره کل گمرک چین) در نظر بگیریم چینی ها تنها در ماه می امسال3% افزایش مراودات تجاری جهانی داشته اند.

اطلاعات کافی از حجم مراودات بازرگانی و آمار و ارقام می تواند دید کافی برای حرکت در مسیر توسعه و تجارت به شما داده وکمکی باشد که آینده تجاری تان را آن طور که می پسندید بسازید.واردات ازچین

 

5/5 - (1 امتیاز)
اسکرول به بالا