عوامل رشد اقتصاد و صادرات چین
کشور چین دقیقا یک سال پیش اعلام کرد با اهدافی جدید مترصد جذب بیش از پیش سرمایه های خارجی و ارتقای واردات و صادرات خود می باشد.
با این هدف محدودیت هایی را که برسرمایه گذاری خارجی سایه افکنده بود را کاهش داد.رشد اقتصادی این کشور که طی یک دوره کوتاه از 1/8درصد به4/7درصد کاهش یافته بود با تدابیر تازه مجددا درحال احیا شدن می باشد.
پس از آن مقام های بورس این کشور تصمیم گرفتند به سرمایه گذاران خارجی این امکان را بدهند که تا سقف 30درصد سهام شرکت های چینی را بخرند.این میزان قبل از این تصمیمات تنها 20درصد بود.این روشها برای جلوگیری از ادامه سیر نزولی رشد اقتصادی و اصلاح سیستم مالی صورت گرفت.
یکی دیگر از روشهایی که بکار گرفتند کاهش نرخ بهره ی بانکی بود. با مجموعه ای از عوامل ذکر شده اقتصاد چین شکلی انعطاف پذیر تر از گذشته از خود نشان داده و ثابت کرد خود را با هر شرایط و بحرانی به راحتی وفق می دهد.
با اجرای سیاست های مناسب مالی از طرف دولت این کشور در جهت افزایش مصرف داخلی و رشد اقتصادی، ثبات اقتصادی چین افزایش یافت.بنا برگزارش خبرگذاری فرانسه با تبدیل شدن چین به کانون قدرتمند سرمایه گذاری خارجی، واردات و صادردات این کشور افزایش یافته و این مسئله اعتماد برای سرمایه گذاری و تولید را در این سرزمین افزایش خواهد داد.
با مقایسه ماه های سپتامبر و اکتبر سال های 2012 و 2013 می توانید به راحتی تغییرات ایجاد شده در واردات و صادرات چین را مشاهده نمایید.وزارت اقتصاد چین که در سال کذشته مخصوصا در ماه جولای ازکاهش صادرات چین خبر داده بود،امروز مانند گذشته های نه چندان دور از سیر صعودی صادرات سخن می گوید.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه،اطلاعات درز کرده از وزارت اقتصاد چین نشان می دهد میزان صادرات این کشور طی ماه سپتامبر امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش چشمگیری روبه رو بوده است.بر اساس این گزارش صادرات چین در این ماه به شکلی باور نکردنی افزایش داشته به طوری که بخشی از بازار های جهانی که هنوز به تسخیر این کشور در نیامده بودند نیز تسلیم اقتصاد چین شده اند.
مرکز تحقیقات اقتصادی اجتماعی چین اعلام کرد: در سایه تولیدات مناسب ، افزایش صادرات، رشد و رونق اقتصادی، این کشور تا سال2017به شرایطی می رسد که سطح زندگی درآن بالاتر سایر کشورها ی جهان خواهد بود.