ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا
ترخیص کالا

 ترخیص کالا

  • ترخیص کالا از گمرک یا ترخیص کالا به فرآیندی گفته می شود که طی آن کالاهایی که قصد صادرات و یا واردات آن ها را داریم از مبادی قانونی کشور وارد و یا خارج می گردد، بنابرابن می توان گفت هر کالایی که قرار است وارد و یا صادر گردد می بایست فرآیند ترخیص کالا از گمرک را پشت سر بگذارد،

 

چه کالاهایی نیازمند ترخیص از گمرک می باشند

  • بطور کلی هر گونه کالایی که از نظر تعریفات گمرکی و قانونی نام تجاری به خود می گیرند نیازمند ترخیص کالا از گمرک می باشند.

تعریف گمرک

  • گمرك سازماني است دولتي كه مسئول اجراي قانون گمرك و وصول حقوق و عوارض ورودي و صدوري و همچنين واردات، ترانزيت و صادرات كالا مي‌باشد.» ‏
    اين اصطلاح به هريك از قسمتهاي سازمان گمرك و يا ادارات اصلي يا تابعة آن نيز اطلاق مي‌شود مثلاً در مورد مأمورين گمرك، حقوق و عوارض ورودي و صدوري و كنترل واردات يا صادرات يا هر امر ديگري كه در حدود عمليات گمركي باشد نيز به كار مي‌رود مثل: مأمور گمرك، حقوق گمركي، اداره گمرك و اظهار نامة گمركي.‏
    با توجه به تعاريف به عمل آمده مي‌توان گفت گمرك سازماني است مالي و اقتصادي كه از ديرزمان در كشورها وجود داشته و در هر زمان بنا به مقتضيات زمان و خواست حكومتهاي شكل و سازماني خاص به خود گرفته است تا به صورت فعلي درآمده است.‏

نقش گمرک در ترخیص کالا چیست

  • گمرك به طور قانوني فقط نقش تطبيق واردات و صادرات را با مقررات وضع شده براي واردات كالا و صادرات دارد. بنابراين در ورود يا صدور كالا فقط نقش گمرك‌آن‌است‌كه:‏
    ‏1- الزامات قانوني در ورود و صدوركالا توسط وارد كنندگان يا صادر كنندگان رعايت شود.‏
    ‏2- محدوديت‌ها و ممنوعيت‌هاي وضع شده مراعات شود.‏
    ‏3- معافيت ‌ها و تخفيف‌هاي توصيه شده به موجب قانون در صورت تطبيق مشخصات كالا، به وارد يا صادركننده داده شود.‏
    ‏4- حقوق و عوارضي كه وضع شده است را بطور صحيح وصول نمايد.

مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک چیست

  • ترخیص کالا از گمرک اعم از ترخیص کالاهای وارداتی و نیز ترخیص کالا صادراتی در مبدا و مقصد همواره بر اساس قوانین امور گمرکی صورت میگیرد که این امر ترخیص کالا از گمرک را قانونی می سازد، ترخیص کالا از گمرک همواره منوط به تنظیم اظهارنامه گمرکی و نیز تهیه اسناد مورد نیاز از قبیل سیاهه خرید، گواهی مبدا، اسناد بانکی , و سایر محوز های مورد نیاز می باشد که در نهایت مسیر ترخیص کالا از گمرک را آسان می سازد، ترخیص کالا از گمرک با تکمیل اظهار نامه گمرکی به انظمام مدارک مربوط به ثبت سفارش کالا کامل می شود.

کالا ها بر اساس تعریف گمرک به چند دسته تقسیم می شوند

  • طبق قانون مقررات صادرات و واردات درمجموع کالاهای وارداتی و صادراتی که نیاز به ترخیص کالا از گمرک را دارند به سه دسته تقسیم می شوند:
  • کالاهای مجاز: به کالاهایی خطاب می شود که با رعایت قوانین و ضوابط گمرکی بدون نیاز به کسب مجوز قابل ورود و صادر کردن می باشند.
  • کالا های مشروط: کالاهایی که جهت واردات و صادرات نیازمند کسب مجوز های مربوطه می باشند، جهت ترخیص این نوع کالا ها از گمرکات کشور می بایست مجوز های لازم که در بالا ذکر شد اخذ گردد
  • کالاهای غیر مجاز یا ممنوعه: به کالاهایی اطلاق می گردد که صادرات و واردات آنها بر اساس قوانین اسلام و نیز قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران ممنوع می باشد
  • نکته: برخی از کالاهایی که مجاز به واردات و صادرات می باشند در برخی موارد و بستگی به شرایط گمرک و بازار کشور ممکنه است از طرف دولت ممنوعه اعلام گردد که لغو این شرایط منوط به تصمیمات دولت و گمرک کشور می باشد.
  • نکته: جهت ترخیص کالا از گمرک، وارد کننده یا صادر کننده موظف به تظیم و صدور اظهارنامه گمرکی می باشد که می بایست تسلیم گمرک گردد، لذا پس از انطباق با مندرجات اظهار نامه و نیز مدارک مربوط به ترخیص کالا نسبت به صدور پروانه گمرکی و انجام ترخیص کالا از گمرک اقدام می گردد.

گروه بازرگانی واردات از چین در راستای جلب رضایتمندی مشتریان خود در تمامی مراحل واردات و صادرات در کنار مشتریان خود می باشد، برای کسب اطلاعات ودریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ترخیص کالا از گمرک
ٖترخیص کالا

 

روش های ترخیص کالا از گمرک چیست

کالا به دو روش از گمرک ترخیص می گردد: ترخیص به روش ثبت سفارش در مورد کالاهایی که نیاز به ثبت درخواست واردات کالا می باشد و تریخ کالا هایی که نیاز به ثبت سفارش ندارند.

 

  • در مورد کالاهایی که نیاز به اظهار و ثبت سفارش کالا نیست، پس از ورود کالا به گمرک و دریافت قبض انبار کالا توسط ترخیص کار و پس از طی مراحل قانونی از گمرک ترخیص می گردد.
  • این نکته حائز اهمیت است که در هر مرحله از ترخیص کالا از گمرک به هر دو روش، کالا مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورت عدم تایید کارشناس مراحل اخذ استاندارد صورت می پذیرد.

ترخیص کالا از گمرک به روش ثبت سفارش و اظهار کالا

مرحله اول :ورود اطلا عات در سیستم ثبتارش

صاحب كالا يا نماينده قانوني وي به بخش (ورود اطلاعات ) مراجعه وبا در يافت فرم اوليه اظهار نامه مبادرت به ارائه اطلاعات در خواستي در متن و ظهر اظهار نامه‌ مي نمايد ، همكاران گمركي مستقر در اين قسمت آماده كمك به مراجعين جهت رفع اشكالات و پاسخگويي به سئوالات مطروحه مي باشند، پس از تكميل اظهار نامه اوليه و تحويل آن به قسمت ورود اطلاعات اظهارنامه وارد سيستم  مي شود‏.

قابل ذكر است كه اظهار كننده مي بايست ارزش كالا و وجوهي را كه خود محاسبه نموده به تفكيك در ظهر اظهار نامه مربوط به وارد كننده با توجه به كد هاي مندرج در جزوه (سند واحد اداري (s.a.d)) درج نمايد كه طبعأ اين ارقام بايد با ارقام محاسبه شده بوسيله كامپيوتر يكسان باشد . پس از ورود اطلاعات وهمچنين ورود هزينه هاي متعلقه به كالا، كاربراظهار نامه موجود در سيستم را از طريق رايانه خود ورايانه مركزي كنترل و پس از اخذ تائيديه ، نسبت به ذخيره نمودن اظهارنامه در رايانه كاربر و رايانه مركزي اقدام مي نمايد (شماره ذخيره محلي توسط كاربر در قسمت بالاي اظهار نامه يادداشت مي شود )رايانه مركزي ضمن ذخيره نمودن اظهارنامه (شماره ذخيره در سرور ) را در خانه شماره 7درج مي كند

در مراحل مختلف انجام تشريفات گمرگي، اظهار نامه توسط اين شماره عطف و كد اظهار كننده فراخواني وعمليات لازم بر روي آن انجام مي گيرد. پس از پايان مراحل مذكور،اظهار نامه چاپ و به ضميمه اظهار نامه دستي به صاحب كالا يا نماينده قانوني وي تحويل داده مي شود تا پس از مقابله وكنترل امضاء نمايد.

چنانچه دراين مرحله مغايرتي مشاهده شود،كاربر توسط شماره ذخيره محلي، اظهار نامه را فراخواني ونسبت به اصلاح آن اقدام وپس از كنترل محلي وكنترل با سرور، اظهار نامه قبلي را از رايانه محلي خود حذف واظهار نامه جديد اصلاح شده را جايگزين آن ميكند. سيستم به اين اظهار نامه جديد شماره عطف جديدي اختصاص خواهد داد.

 

ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالا

مرحلة دوم: پذيرش اظهار نامه

اظهار كننده اظهار نامة چاپي واظهار نامه دستي را همراه با اسناد ومجوزهاي مورد نياز (بر اساس كدهاي مندرج در متن اظهار نامه) وفيش بانكي جهت رسيدگي به قسمت پذيرش اظهار نامه تسليم مي نمايد.

در اين قسمت تعلق اسناد به اظهار و وجود اسناد لازمه به صورت اجمالي مورد رسيدگي قرار   مي گيرد.

مسئوليت صحت مندرجات اسناد و مدارك تسليمي و كامل بودن آنها به  عهدة صاحب كالا    مي باشد.

پس از فراخواني اظهار نامه از رايانه مركزي و اقدام نمودن به عمليات ثبت(كوتاژ)، درصورت مطابقت مندرجات متن اظهارنامه با اطلاعات موجود در رايانه مركزي،سيستم نسبت به تخصيص يك شماره تحت عنوان شمارة ثبت اظهارنامه (كوتاژ) عمل خواهد نمود، در غير اينصورت اظهارنامه جهت اصلاح يا تكميل به اظهار كننده برگشت داده خواهد شد. در چنين حالتي اظهار كننده مي بايست به واحد ورود اطلاعات مراجعه تا اصلاحات لازم در اظهار نامه وي انجام ويك چاپ جديد تهيه وبكار گرفته شود.

كالا از تاريخ پرداخت مبالغ تعيين شده در اظهار نامه، اظهار شده تلقي ميشود.

صاحب كالا تا قبل از اختصاص شماره ثبت به اظهار نامه توسط سيستم، حق هرگونه تغيير يا اصلاح اظهار نامه را دارد.پس از پذيرش اظهار نامه كلية اسناد ارا ئه شده، به استثناء فيش بانكي به اظهار نامه الصاق ولاك و مهر ميشود. سپس شمارة ثبت در محل مربوطه (قسمت(الف)اظهار نامه چاپي) به طور دستي درج و اظهار نامه تنظيم شده همراه با اسناد ضميمه جهت انجام كنترلهاي گمركي به قسمت ارزيابي ارسال مي گردد.

 

مرحله سوم : كنترلهاي گمركي

در اين مرحله ارزيابي فيزيكي كا لا انجام مي شود پس از ارزيابي، ارزياب نسبت به ظهر نويسي اظهارنامه وكنترل وجوه پرداختي وساير مقررات اقدام وپس از خاتمه اين كنترلها ، متن اظهارنامه را امضاء وآن را به كارشناس سرويس ارزيابي تحويل مي دهد . كارشناس مزبور در صورت صحت اظهار، اظهار نامه را امضاء و به رئيس سرويس ارزيابي تحويل مي نمايد رئيس سرويس ارزيابي توسط شماره عطف وكد اظهار كننده كه در متن اظهار نامه نوشته شده ويا از طريق شماره ثبت اظهار نامه آن را فراخواني وبا استفاده از رايانه به ارزيابي سيستمي آن مبادرت نموده، شماره ارزيابي تعيين شده توسط سيستم را به صورت دستي در محل مربوطه (قسمت (ب) اظهار نامه) وارد و اظهار نامه را امضاء ميكند.

چنانچه عمليات ارزيابي منجر به تغييراتي در اظهار نامه شود، رئيس سرويس ارزيابي يا كارشناس مربوطه نسبت به اصلاح اظهار نامه قبلي كه منجر به ايجاد اظهار نامة جديدي خواهد شد اقدام ميكند.

پس از اصلاحيه يا اظهار نامه متمم در يك نسخه چاپ و جهت امضاء و پرداخت تفاوت به صاحب كالا تحويل داده مي شود. رئيس سرويس ارزيابي اظهار نامه نهايي اصلاح شده را ارزيابي سيستمي نموده و پس از درج شماره ارزيابي در محل مربوطه (قسمت(ب) اظهار نامه)، آن را امضاء كرده به واحد صندوق و صدور پروانه ارسال ميكند.

 

مرحله چهارم:پرداخت و ترخيص کالا

پس از ارزيابي سيستمي و امضاء اظهار نامه توسط رئيس سرويس ارزيابي، اظهار نامه و فيش بانكي به صندوق تحويل مي شود. صندوقدار ابتدا اظهار نامه مربوطه را از سيستم فراخواني و مبلغ فيش ارائه شده را با مبلغ محاسبه شده توسط سيستم در خانه 47 اظهار نامه مقابله       مي كند و در صورت تائيد،رسيد صندوق را بر اساس اطلاعات مندرج در خانه هاي اظهار نامه در رايانه تكميل، كنترل و تائيد،مي نمايد. پس از آن فيش بانكي از اسناد جدا و نسبت به چاپ پروانه گمركي اقدام ميشود.

پروانه چاپ شده بوسيله مسئول صندوق مهر و امضاء شده، شماره آن در دفتر مربوطه وارد ميگردد سپس با اخذ رسيد به صاحب كالا تحويل ميشود.

 

گروه بازرگانی واردات از چین با بیش از ده سال سابقه در امر ترخیص کالا از گمرکات کشور آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا